Potpisivanje povelje s PD Visočica

Dana 7.10.2018. u planinarskom domu na Pogorelici je održana svečanost potpisivanja "POVELJE O PRIJATELJSTVU" između PD „Pogorelica” Kiseljak i PD „Visočica” Visoko u organizaciji oba Društva.

Dan bijaše promjenljiv: započeo pomalo tmurno bez kiše a oko podne je započela slaba kiša koja ne prestade do sumraka. Nije bilo hladno i bilo je moguće druženje u otvorenom sač baru ispod krova.

U manifestaciji je sudjelovalo oko 70 planinarki i planinara: po oko 30 iz PD „Visočica“ Visoko, i PD "Pogorelica" Kiseljak te nekoliko planinara iz Hrvatske. Dio sudionika je bio u domu od 06.10.2018. a najveći dio je stigao autobusom i automobilima 7.10.2018. do 12,00 sati

Čin svečanog potpisivanja POVELJE O PRIJATELJSTVU desio se u 14,00 sati ispred doma na Pogorelici uz nazočnost svih gostiju doma.

 

povelja201801

Pozdravni govor je održao Franjo Kristić – Pipi, tajnik PD „Pogorelica“.

Povelju su u ime članova svojih Društava potpisali:

Gosp. Nedžad Hadžimehanović - Nećko u ime PD „Visočica“ Visoko i

Gosp. Anton Bojo – Ćiro u ime PD „Pogorelica“ Kiseljak

Nakon potpisivanja predsjednici su se pojedinačno zahvalili sudionicima svečanosti na dolasku i čestitali svim članovima obaju društava na uspješno završenom procesu potpisivanja Povelje o prijateljstvu.

Nakon potpisivanja Povelje domaćini su priredili zajednički ručak za sve sudionike svečanosti. Druženje uz pjesmu je se nastavilo do predvečerja kada su planinari napustili Pogorelicu noseći u srcu radost zbog još čvršćeg međusobnog povezivanja prijateljskih Društava iz Visokog i Kiseljaka

povelja201802

 Ostale fotografije pogledajte u galeriji.